Huskvarna Dragons tävlar på SM

  • 18 sep 2024

image: Huskvarna Dragons tävlar på SM

Helgen 21-22 september tävlar Huskvarna Dragons i SM på Rocksjön. Drakbåten tävlar i klasserna Open och Mix på distanserna 200 m, 500 m och 2000 m. Kom och heja fram besättningen till medaljer!

Sju klubbar från hela landet gör upp om åtråvärda SM-medaljer i 10-mannalag på Jönköping Energi Arena. Förra året dominerade Örnsbergs KK och det ska bli spännande att se vilka som kan utmana dem i år.

 Anmälda klubbar

Huskvarna KK
Kungälvs KK
Malmö KK
Moälvens KK
Stockholms PK
Tibro KK
Örnsbergs KK

Uppvisningslopp Pink Dragon Ladies

Under lördagen kommer ett uppvisningslopp köras för att uppmärksamma bröstcancer. ”Breast Cancer Survivors”, kvinnor som överlevt bröstcancer, möter varandra efter en indelning lag Nord och lag Syd. Årets lopp körs till minne av till Isabella Scandurras som tyvärr gått bort under året. Isabella var en drivande kraft i Pink Dragon Ladies-laget, en sektion inom svensk drakbåt.

Om drakbåt 

Drakbåt är en kanotgren där man paddlar 10 eller 20 personer tillsammans i en stor kanot. I Sverige är det vanligast med 10-manna drakbåt. I drakbåten har man förutom de som paddlar även en styrman och en takthållare med trumma. Man sitter i par och paddlar på en sida av båten med en enbladig paddel. I Sverige finns det ca 10 klubbar med drakbåtsverksamhet – från Malmö i söder till Moälven i norr.

De flesta som paddlar drakbåt gör det för träning och tävling. Drakbåt riktar sig till alla, där den stora fördelen med drakbåt är att det är relativt lätt att prova på, och börja, då man kan paddla tillsammans oberoende av ålder och träningsmängd. Hör av dig till Huskvarna Kanotklubb om du är intresserad av att testa drakbåt.